2011. február 25., péntek

Az amerikai álom

E rendkívül szórakoztató és egyben informatív rajzfilm címe: Az amerikai álom.
Azonban a mondanivaló ugyan annyira, ha nem még inkább aktuális itthon, kis hazánkban, ahol a devizahiteleseket talán még nagyobb számban buktatták be, mint odakinn a subprime-osokat. Akit érdekel, milyen folyamatok húzódnak meg a dolog hátterében, és hogy kik irányítják a világ pénzügyi folyamatait, annak nagyon ajánlom a film megtekintését. (klikk a képre).


A benne látottak itthon is érvényesek. A Magyar Kincstár és Magyar Nemzeti Bank nem nyomtat magyar pénzt. E helyett kamatra kölcsönöz a magántulajdonban lévő nemzetközi bankoktól (lásd IMF), amelyek közvetve, de a FED-től kapják a pénzüket. Érted már? Azt a papírpénzt, amire szükségünk lenne, pusztán azért, hogy működjön a gazdaság, azt mi nem nyomtathatjuk ki magunknak, hanem kölcsön kell kérnünk valakitől, aki kamatra adja oda. Kamatot fizetünk, azért, hogy mások papírcetlijeit használhassuk, és lemondunk arról, hogy nyomtassunk magunknak ingyen. Amikor ezt megérted, akkor kezded el átlátni a világméretű átverés valódi mivoltát.

34 megjegyzés:

  1. Csak nekem megy késve a felirat ?

    VálaszTörlés
  2. Ezen is elcsúsztatta a hangot. Úgy néz ki fel kell töltenem újra.

    VálaszTörlés
  3. Nem ehhez a videóhoz kapcsolódik a kérdésem, csak nem tudom, hogy hova kell írni. Hátha valaki tud válaszolni.
    Mi az a számláló a jobb oldal alján, amire azt írják, hogy el lesz tüntetve az oldal, ha túl magasra emelkedik ?

    VálaszTörlés
  4. Mekkorára kell nőnie a számlálónak, hogy eltüntessék az oldalt ?
    Remélem, nem lesz ilyen.

    VálaszTörlés
  5. Ki az a Hank Paulson és mit csinált vagy mondott ?
    Nem vagyok túl tájékozott.

    VálaszTörlés
  6. Egyik főura a pénzbirodalomnak. Volt a Goldman Sachs elnöke, és pénzügyminiszter Amerikában.

    VálaszTörlés
  7. Olvastam néhány cikket Alan Watt-tól és néztem a videóit.
    Annyira szeretnék valamit tenni ezzel kapcsolatban. Mármint valahogy segíteni az embereknek felnyitni a szemet, vagy ilyesmit.
    Csak olyan tehetetlennek érzem magam :(
    Valamit ki kéne találni vagy nem tudom ...

    Ti mit gondoltok ezekről a dolgokról ?
    Csak sajnálkozzunk, vagy tehetünk is valamit ???

    VálaszTörlés
  8. Nézd a videókat, olvass utána a dolgoknak, engedd, hogy a tudatot kinyíljon. Már ezzel is sokat teszel. A környezetedben lévők érezni fogják rajtad a változást.
    Aztán írd ki az Ébresztőfilmet DVD-re, 10 példányban (ha neten rendelsz üres DVD-t, 40 Ft-odba van darabja), és adjál belőle a közeli ismerőseidnek. Segíts ébreszteni! Ez most a legfontosabb.

    VálaszTörlés
  9. Pár barátommal beszélgettem már erről, de a legtöbb olyan sötét, mint egy kupac virágföld. Csak egyetlen olyan ismerősöm van, akit igazán érdekelnek ezek a dolgok.
    Remek munkát végeztek ezek az "elitek". A legtöbb ember agya annyira le van kötve sok hétköznapi baromsággal, hogy lehetetlennek látszik felvilágosítani őket.

    VálaszTörlés
  10. De azért kiírom majd az Ébresztőt néhány példányban, és adogatok majd belőle másoknak, próba cseresznye.

    VálaszTörlés
  11. Sajnos ez így van, Alan Watt is beszél róla...

    VálaszTörlés
  12. Sziasztok! Nekem is mostanában nyílik a tudatom... Az én szememet Isten nyitotta fel a Szent Lélek által, és, ha én is arra a pontra jutok, hogy: "Lehetetlennek tűnik a feladat az emberek ébresztésére, 2 dolog jut eszembe! 1- Nem a Te dolgod véghez vinni a dolgokat! Te "csak" a magokat hinted el, a többi Isten dolga... 2- Isten számára nem létezik lehetetlen!!! Nézd csak meg magadat! No meg persze a világot, ezzel a valódi, LÁTÓ szemmel... Gondoltad volna, h egyszer ilyenekről fogsz beszélni??? Urambocsá, ebben segétkezni??? Gondoltad volna, h valamikor is, ekkora szenvedéllyel fogsz égni egy "dolog" iránt??? Hogy szinte semmi más nem érdekel, csak az, hogy megfejtsd az Egyetlen Igazságot???!!! És, hogy másoknak is megmutathasd???
    Biztosan nem! Nos, akkor ne dönts el előre semmit sem! Isten, majd eldönti, kinek a szemét nyitja fel, h megmentse őt! Most még, talán nem jött el az ő ideje... Talán még nem ért meg rá! Neked is kellett egy kis idő, nem? A döntés Isten kezében van, miénk a választás, h elfogadjuk-e azt..!

    VálaszTörlés
  13. Angelgirl Vlagyimir Putyin azt mondta:"Nem lehet a világ összes nőjét megcsókolni, de meg kell próbálni."
    Korábban én sem tudtam ezekről a dolgokról, a média "jóvoltából".Amióta van netem ,youtuben beüttem a 666-ot és sátán-t és így ismertem meg az új világrendet,mert egy csomó ilyen jellegű videók sorakoztak mellette.Hát nem érdekes?A gonosz vezetett rá...

    VálaszTörlés
  14. Ahogy mondod Andor,nagyon le vannak butítva az emberek és semmi rálátásuk nincs a dolgokra, de hát ez is volt a célja John D. Rockefeller "oktató rendszerének".Sajnos az én környezetem is pont ilyen :((.

    VálaszTörlés
  15. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  16. Hát azért ilyet... "Érted már? Azt a papírpénzt, amire szükségünk lenne, pusztán azért, hogy működjön a gazdaság, azt mi nem nyomtathatjuk ki magunknak, hanem kölcsön kell kérnünk valakitől, aki kamatra adja oda." Ezt hívom parasztvakításnak. Hogy gondolhatjátok ezt a mondatot komolyan?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudsz semmit a pénz útjáról?
      Melyik okoz nagyobb inflációt?:
      A) IMF/ECB által MO-ra átutalt 100 milliárd Huf értékű valuta vagy
      B) Saját magadnak ingyen előállított 100 milliárd huf?

      Mindkettő pontosan u.a. inflációt gerjeszt ill. pontosan ugyan annyi erőforrást képes teremteni. De első esetben évekig kamatkiáramlásod lesz és cserébe politikai befolyást kérnek (beleszólnak törvénykezésbe, stb.).

      B) esetben ha nincs szabályod a korlátlan pénzteremtésre, na az okoz hiperinflációt. De ezt egyszerű játékszabályokkal/törvényekkel kezelhető egy alkotmányos irányítás alatt lévő jegybankkal.

      A) esetben a játékszabályokat "piaci"-nak nevezik, de semmi köze a szabadpiachoz hiszen minden pénzforrás az IMF/ECB tulajdonos bankok kezében van, ezek közzül a legnagyobb a FED, amelynek tulajdonosai Illuminati családok.

      Törlés
    2. Nem abba kötöttél bele amit írtam. Az idézett szöveg marhaság. Ha pénzt nyomsz az még nem termel erőforrást. Azért kell kölcsön, mert nem tudunk mindent megtermelni és a forintunkat külföldön sajnos nem fogadják el. Ha nyomjuk a forintot, kevesebb dollárt/eurót kapunk cserébe és semmi haszna az egésznek. Ezt logikusnak gondolom... A mondatba tehát ezért kötöttem bele.

      Törlés
  17. Dehogynem termel erőforrást!! pl. mi a fenéért kell külföldi hitelből olyan projektet finanszírozni, amihez nem kell külföldi erőforrás: autópálya, épületek, infrastruktúra, ívóvízhálózat, szobrok (EU-s pénzből!!!)eszem megáll de tényleg ennyire hülye világban élünk! De igaz, német mercit vagy amerikai szoftver nem adnak a forintodért.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyszerű, olvasd el.
      http://lmv.hu/node/7481
      De ha "A fosztogatás anatómiája" című írást elolvasod könnyebben megérted.

      Törlés
    2. Addig ok amíg 100 dollárt hamisítasz. "A legtöbb hiperinflációt az indítja el, hogy az államnak nincs elegendő bevétele. A költségvetési hiányt általában hitelekből fedezik, de ha egy állam nem tud hitelt felvenni, például mert a hitelezők túl kockázatosnak tartják, akkor kénytelen növelni a pénzkibocsátást, magyarul pénzt nyomtatni. Ha a jegybank megfelelő (arany-, áru- vagy egyéb) fedezet nélkül nyomtat pénzt, akkor az elértéktelenedik, ami inflációt okoz. Emiatt az adóbevételek reálértéke csökken, a hiány tovább emelkedik, ezért az állam kénytelen még több pénzt kibocsátani, ami tovább gerjeszti az inflációt. A folyamat öngerjesztő, a végeredmény hiperinfláció. Az egyetlen kiút a szigorú költségvetési reform. A kormányzati kiadások csökkentésével és adóemeléssel csökkenthető a pénzkibocsátásból származó bevétel (seigniorage) iránti igény, ezért csökkenteni lehet a pénzkibocsátást is." - Wikipedia

      Törlés
    3. Amit a 100 dollárossal meg lehet csinálni, azt meg lehet csinálni nagy pénzekkel is. Amikor elmész a bankba hitelt felvenni, akkor a számládon jóváírják az összeget, azzal te rendelkezhetsz, de pénzmozgás egyáltalán nem történt, viszont te katonásan visszafizeted a másfél kétszeresét "szerencsés" esetben. Ugyanez megy csak állami szinten, amit a FED meg az IMF fedez, de elektronikus jóváíráson kívül nem történik semmi. Fedezet nincs mögötte, mert már réges-régen eltűnt. Ezt józan paraszti ésszel megérted és nem kell a Wikipedia, ami amúgy semmit sem ér, maximum olyan mintha a Blikkből olvasnád ki az infókat.

      Törlés
    4. Sok igaz dolgot is összehordtok itt, de nincs igazán vitátok velem. A két állításom volt.
      1; Az, hogy mi nyomtatunk pénzt kölcsön helyett, nem oldja meg a problémát.
      2; Sok pénz nyomtatása inflációt okoz.
      Ezek tények kedves barátaim. Ebben gondolom nem is vitatkozunk. Amúgy pedig tényleg hatalmas konspiráció van, de totál hülyeségeket ne írjunk :))))

      Törlés
    5. Ebben teljesen igazad van, mégha néha nem is értünk egyet holmi wattokban:)). De ha nyomatott pénzt nem holmi folyó fizetési mérleg lyukainak betömésére próbálja valaki betömködni, hanem gazd. élénktő projekteket finanszíroz vele ingyen. Majd ezen projektek megvalósulása után azok direkt és extern jöedelemtermelése nagyobb adóbevételhez és fizetési mérleg javuláshoz, nagyobb foglalkozttáshoz, nagyobb fogyasztáshoz, stb. vezet. Én hunsabre :) azt mondom, hogy mért ne lehetne duális pénzteremtés?? Egy jelenlegi piaci finanszírozású ill. (korrupt IMF/ECB kölcsönös) és egy államilag támogatott ingyen pénz projektes? Sőt az lehetne más nevű fizetőeszköz amit csak belföldön mint egy váltót az MNB és partnerei:) leszámítolnának adott feltételekkel.

      Törlés
  18. Azért kell EU-s forrás, mert a kapott eurót annak fizikai valójában nem az építők kapják meg, hanem pl. benzint veszünk rajta, mert át lesz váltva, hiszen a munkások forintot kapnak kézhez. Forintért külföldről pedig nem tudsz benzint venni, mert nem adnak. Tehát miután az Eu-s forrás megérkezik valahol átváltódik. Nem kell pénzt nyomtatni, van az a piacon.

    VálaszTörlés
  19. van hát, csak az nem a te zsebedben van:) ahoz hogy a te zsebedbe legyen, előbb meg kell szerezzed, ingyen meg nem adják neked oda, "amikor az EU-s forrás megérkezik valahol átváltódik.." jó majd az EU ingyen hozzád vág 100 millió eurót:D csak úgy, mert tetszik neki a szemed, azt vissza kell neki adni valamikor, és minél későbben nekik annál jobb:)

    VálaszTörlés
  20. Van egy amerikai elnök jelölt, Abdul K. Hassan. Nem az államokban született, de az alkotmány segítségével kijátszotta ezt a törvényt így indulhat a választásokon(nekem már ez furcsa volt). Programja nagyban érinti a FED-et. A tervek között az fog szerepelni, hogy a FED nagyon sok adósságot átvállal és kifizet.
    Idézet:
    "If the Federal Reserve can print and lend as much as nine trillion dollars to Wall Street and win awards for doing so, the Federal Reserve can certainly lend a lot less money each year to the United States treasury to save the American people from more tax increases, spending cuts and job losses."
    Fordítás: ,,Ha a FED tud nyomtatni is kölcsönadni 9 trillió dollárt a Wall Streetnek, és díjat nyerni vele(A Time magazine Person of the Year díja amúgy...), a FED bizonyosan képes lényegesen kevesebb pénzt KÖLCSÖNÖZNI az USA kincstárának évente, hogy megmentse az amerikai embereket az adóemeléstől, fizetés csökkenéstől és munkanélküliségtől"
    Szerintem mindenki, aki kicsit is olvasgatott már itt a blogon, vagy látta ezeket a videókat az tudja, hogy a FED miért megy bele ebbe önként és dalolva... Az egész arról szól, hogy az államok kincstára így nem külföldi országoknak(pl.: Kína) lesz adós, egyedül csak a FED-nek.

    VálaszTörlés
  21. Keresek, de nem találok monopoly jellegű online vagy kártya játékot amit kétféleképpen lehetne játszani:

    1. Jelenlegi pénzrendszer szabályaival: pl. állampapír aukciós 3. felek általi államháztartás hitelezés GDP arányos hiánycél, kartelezés ill. IMF/ECB feltételek lehetőségével.

    2. Saját jegybankos olcsó finanszírozás lehetősége, persze ebben benne van a "korlátlan" olcsó pénz okozta kormányzati inflációgerjesztés lehetősége (megjegyezve ismét, minden gazdaságba tett "új" pénz, jöjjön az bárhonnan, bárkitől, akár az 1. modellből is inflációt gerjeszthet). De ha valaki jól csinálja, megfelelősen korlátozza az inflációgerjesztést de max. teret ad a stimulusnak -ez lenne a játék lényege- akkor könnyen kibújna a szög a zsákból a játékosok előtt, hogy milyen pénzrendszer a életszerűbb:))

    Ha nincs ilyen játék, szerintem meg kell csinálni!! ezzel már sokat teszünk a szemek felnyitására:)))

    VálaszTörlés
  22. 5-6 ezer évvel ezelőtt kezdődött, az ami ma is éppen most is tart, mind lokálisan, mind globálisan...
    Az addig harmóniában, egyenlőségben élő törzsi, nagycsaládos létformát az emberi populáció megkezdte helyenként az urbanizált életmódra, majd ez elterjedt az egész bolygón. Összeköltöztünk legalábbis nagyobb törzsi közösségekbe, de többnyire, falvakba, városokba... Amint felváltotta a kis, családi közösségeket a nagyközösség, automatikusan meg is kezdődött az ELITIZMUS..!!! Az erősebb, az erőszakosabb, az aljasabb, az ösztönök és gyarlóságok által jobban uralt, gyakorlatilag lelketlen, embertelen bűnöző lelkületű "emberek" kezdtek dominálni, akik szeretni képtelenek, és kizárólag ÉRDEK, HATALOM ÉS VAGYON az ami motiválja őket... Az ilyen "ember", azaz emberi söpredék tülekedett, tepert, kapart, acsarkodott, foggal -körömmel hatalomért , pozícióért javakért. Az ilyen emberi hulladékok közül kerültek ki zömmel a vezérek, főnökök, fejedelmek, császárok. A nemesség, arisztokrácia, és a papság... Nagyon ritka volt eme elit rétegek közt az igaz ember, az emberséges, bölcs, igazságos, korrekt ember és ha volt is, hamar kivetette magából vagy behódolt, akár azért mert zsarolták, akár azért mert elbódította a hatalom és a vagyon...
    Ez a helyzet évezredek óta változatlanul tart a bolygón, mindenhol kivétel nélkül . A legfejlettebb, legigazságosabbnak tűnő, progresszív demokráciák is vastagon elitizmusban élnek változatlanul továbbra is, éppen most is és mindig is.
    Mit eredményez ez?
    Mindig is és éppen most is, amióta csak az urbanizáció megkezdődött, kis létszámú bűnözői kör(ök) bitorolják a javakat, szinte teljesen. A javak 90+ százaléka, néhány százalék kezében van, míg a tömeg, az emberek 90+ százaléka osztozik a javak néhány %-án... ezért aztán egy átlagos társadalom több mint fele nélkülöz, kb negyede szabályosan nyomorog, igazán jól a legfejlettebb helyeken is legfeljebb 20-30 % él.. Viszont az érem másik oldala, hogy az emberiség lakosságának kb fele pokoli mélynyomorban él különféle perifériás országokban. Egyetlen egy napon 100 000, azaz egyszázezer embertársunk pusztul el a bolygón nyomor, szegénység, nélkülözés miatt... Mindezt az égvilágon semmi más okozza mint az elitizmus, mely mindenkor és mindenhol jelen van és volt a Földön. Ez az emberi faj tragédiája. 5-6 ezer éve nem volt képes az emberi faj ezt a poklot, ezt a planetáris holokauszt -helyzetet túllépni. Holott bizonyítható tény, ha az emberiség összefognak és igazságos, arányos, méltányos, esélyegyenlő korrekt társadalmakban élne, fegyverek helyett javakat halmozna, egymás taposása helyett, egymás segítésével foglalkozna, MINDEN ADOTT VOLNA GLOBÁLISAN PARADICSOMI ÁLLAPOTOKAT MEGVALÓSÍTANI...
    Az emberiség kb olyan, mint egy milliomos nagycsalád, ahol erőszakosan a nagypapa kezeli a vagyont és ő fényűzésben dőzsöl, pazarol, kénye-kedve szerint él, az apuka még úgy ahogy elvan, persze keményen kell dolgozzon; a többieket, öregeket, asszonyokat, unokákat, fiatalokat, gyerekeket, tehát a család nagy részét meg kutyaólban tartják, megkötve kenyéren és vizen... holott megtehetnék, hogy mindenki kellemesen jómódban, kényelemben, bőségben éljen... de nem teszik, a hatalom miatt, hiszen csak azon lehet uralkodni, csak annak lehet mindent meghatározni, aki el van nyomva, ki van szolgáltatva, ki van szipolyozva.... meddig tűri még az emberiség ezt? Előbb halunk ki vagy előbb megoldjuk ezt az ősidőktől fogva tartó poklot?

    VálaszTörlés
  23. A letöltési lehetőség már nem él, lehetne-e erről is egy torrentes változat?

    VálaszTörlés
  24. Itt meg tudjátok nézni a teljes verziót.
    https://www.youtube.com/watch?v=8-yRNEdl20o

    VálaszTörlés