2011. november 7., hétfő

Rántottából nem lesz tojás!

Tisztában vagyok vele mennyire őrültségnek tűnhet minden, amivel ezen az oldalon foglalkozunk egy olyan olvasó számára, aki most találkozik ezekkel a témákkal először életében. Én abszolút meg tudok érteni mindenkit, akinek ezek első hallásra mind őrültségnek tűnnek.
A demokrácia, a szabad sajtó és kereslet/kínálat által automatikusan szabályozott szabad piacgazdaság paradigmáján belül felnőtt embernek a titkos társaságok, a sátánista szekták vagy a tudatmanipuláció (hála az erre szakosodott újságírók széleskörű aknamunkájának) egy kalap esik az űrlényekkel, a gyíklényekkel meg az időutazással. A sok marhaság szétválogatása az eltitkolt igazságtól hosszú és fáradtságos munkát igényel, amire a mai túlhajtott világban nem sok embernek marad ideje, energiája.

Úgyhogy amondó vagyok, felejtsünk el egy pillanatra mindent a szabadkőművességről, az ember-robotokról, a szubliminális üzenetekről, és az összes többi "fringe" tudományról, és koncentráljuk minden még meglévő agyi kapacitásunkat ide a jelenbe, a mára, a hírekre, amik a híradóból jönnek, az eseményekre, amik itt történnek, közvetlenül a környezetünkben.

Arra szeretném kérni az olvasót, hogy ebbe a demokratikus, szabadversenyes világképbe, amit egykor mindannyian megtanultunk elfogadni, most próbálja meg valahogyan beilleszteni a tényt, hogy Görögország demokratikusan megválasztott kormányának demokratikusan megválasztott miniszterelnöke kiejti a száján a szavakat, hogy az országát "kisegítő" uniós mentőcsomaggal kapcsolatban népszavazást szándékozik kiírni...
És abban a pillanatban megfagy a levegő, még a tű is lecsúszik a lemezjátszóról, majd egy-két napos háttérben zajló kavarás után egyszerre csak mindenki egyszerre esik neki, és már nem csak az ellenzék követeli lemondását, hanem még a saját pártjának tagjai is szét akarják ízekre cincálni!

Mintha ez lenne a legdurvább dolog, amit egy parlamentben embernek ki lehet mondani a száján: "hogy ezzel kapcsolatban népszavazást írok ki". Az egyetlen mondat, amiért azonnali szakmai halálbüntetés jár.



Hogyan lehetséges, hogy egy demokráciában, ahol ugye hivatalosan a nép akarata érvényesül a megválasztott "képviselőkön" keresztül, azonnali menesztés a büntetése annak, aki az Európai Unióval kapcsolatban kiejti a népszavazás szót?
Mi ez az Európai Unió? Egy olyan közösség, amit a nemzetek saját akaratukból hoztak létre, és amiben saját akaratukból vannak benne? Vagy valami más?

Felhívnám a figyelmet, hogy itt most egy szóval sem kritizáltam az Európai Uniót. A működésének részleteivel hosszasan lehetne foglalkozni, és sokan foglalkoznak is. Én itt ezt nem tettem, hanem csak az kérdeztem meg, hogy az Európai Unió léte kinek az akarata, és miért nem lehet erről széles köreben megkérdezni az embereket.

Ja persze, most jut csak eszembe, az emberek nyilván túl buták ahhoz, hogy ilyen fontos kérdésekben helyesen döntsenek saját sorsukról. Még az a szerencse, hogy vannak még tapasztalt és bölcs szakmai vezetőik, mint például Soros György, akik ilyenkor kiállnak és segítenek nekünk megérteni, hogy mi nekünk a legjobb, és hogy a dolgoknak miért KELL úgy történnie, ahogy történnek.

A pénzügyi guru a kijelentésre, mely szerint Görögország megvitatná az Euro elvetését a következő rövid de velős szakmai érvekkel válaszolt.
Azt mondta, és megpróbálom szó szerint idézni, hogy "Ez nem lehetséges. Az Euro már létrejött. És a rántottából sem lehet már újra tojást csinálni."

Azt hiszem ilyen erős érvekkel még mi sem tudunk vitába szállni. A pénzügyi guru ismét bebizonyította, hogy nem hiába tartják világszerte az egyik legnagyobb tudású pénzügyi szakembernek. Ilyen jól összeszedett és logikus szakmai érvelést már régen nem volt szerencsém hallani. Szinte bánom azt a sok évet, amit Mikro- és Makroökonómiával és ezeregyféle gazdasági tanulmányokkal töltöttem, mikor egy rántotta elkészítésével több és alaposabb tudásra tehetettem volna szert a világgazdaság működésével kapcsolatban.

18 megjegyzés:

  1. Nem kapcsolódik szorosan a témához (bár minden mindennel összefügg) ez a cikk, de érdemes megnézni:

    http://vilaghelyzete.blogspot.com/2011/11/foldonkivuliek-sosem-landoltak-foldon.html

    VálaszTörlés
  2. Ez már inkább a témába vág:
    I. Vitor király Londonba utazik, hogy találkozzon két Dáviddal is.

    http://kuruc.info/r/2/87838/

    Reméljük a sűrű menetrend ellenére lesz ideje betérni City of Londonba is, meghallgatni valamelyik róccsildtól a kötelező házi feladatot. :)

    VálaszTörlés
  3. Hehe
    Soros bácsi még nem ismeri a kínaiakat azok nemcsak rántottából csinálnának neki tojást.
    A EU(Szovjet) hatalma és egysége éljen: Sok nép így akarta s megalkotta így!
    Vagy mégse ?
    A háborúk után főleg a két világháború után sok gyűlölet maradt és nagyon sok igaz ember oda lett a sunnyogósokból meg több megmaradt és elbillent a mérleg feléjük így ők kezdték építgetni a társadalmat kevés sikerrel.
    Tisztelet a kivételnek.
    Az Eu elmélete olyan, mint a Demokráciáé halva született a nagy görög demokrácia szép volt amint a nép által választott képviselők szavazgattak majd elégedetten hazamentek és megmondták demokratikusan a rabszolgáknak milyen jó sorsa van, hogy még él és kap enni.

    VálaszTörlés
  4. Mazsola
    ? azt hiszem elírtad a másik oldal az aki tanácsokat kért a Rotschild féle brigádtól tudod a 80% feletti államháztartási hiányt nem a lepkék hordták össze.
    Nagymamám által mesélt történettel éljek amikor az új asszony főzni akart az anyós azt mondta majd ő főz megmutatja hogy kell nyakában a kamra kulccsal őszre kiürült a kamra ekkor odament a menyéhez odaadta az üres kamra kulcsát lányom most már főzhetsz te.
    http://hvg.hu/gazdasag/20111110_orban_london#rss

    VálaszTörlés
  5. Kedves Hanael,

    Te tényleg úgy gondolod, hogy a politikai jobb és bal oldal az valóban egymás ellenfele?

    VálaszTörlés
  6. Mazsola
    Igen.és bár céljaik mások és az eszközök is, néha ugyan oda lyukadnak ki.
    Ettől függetlenül az tettek beszélnek és nem a krumpli leves, az emberi tényező is számít.

    VálaszTörlés
  7. Hanael, engedd meg, hogy mutassak Neked egy kisfilmet:

    http://www.youtube.com/watch?v=KoFTT25DBXs

    Nem fogsz benne találni olyan szavakat, mint fidesz, vagy mszp, de talán így is érthető lesz.
    1:34-nél látni fogsz egy nagyon ügyes bábjátékost.
    Valójában ő is csak egy báb. És az ő főnöke is az.
    Így működik a piramis. A politikusok, amiket Te látsz a TV-ben még nagyon messze állnak attól a szinttől, ahol a valódi döntések megszületnek.

    VálaszTörlés
  8. Ez az írás teljesen ellentétes a honlap szlogenjével!!!
    Ne kezdjük már a "kékpirulásokat" győzködni! Akinek ez az egész csak hülyeség meg fantazmagória, azokkal ne foglalkozzunk!! Azok szépen feküdjenek vissza a zselékádba.
    Még a végén itt is Gyurcsányról meg Orbánről kezdenek fórumozni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Meg kell értened:a legtöbb közülük nem érett meg a valóságra,és sokuk úgy megszokta,oly gyógyíthatatlanul függ a rendszertől,hogy foggal-körömmel védeni fogja."
      The Matrix,1999

      Törlés
  9. Mazsola
    Gondolkoztam válaszoljak e a beszúrt kérdésedre, de kíváncsi voltam mivel akarsz megváltani :)és alapul véve a ősi jelképeket a jó és a rossz,szép és csúnya,fény és sötétség, jobb és bal, ellentétek néha mondhatni ellenfelek így született az igen válasz.
    Azt, hogy egy ország eladósodik és így az dirigál aki a pénzt adta világos és egyértelmű, a politikus csak a néppel eteti meg az aktuális helyzetet hihetően több kevesebb sikerrel.
    De ezt a politikus is tudja és aki ennek ellenére próbálja bizonyos keretek között kijátszani a pénzes zsákot a hazája érdekében még is más, mint a sunnyogó mindent elfogadó másik fajta.

    VálaszTörlés
  10. Először is bocs az offért...
    Régebben írtam és linkeltem egy képet is a telenor "új világ"-os kampányával kapcsolatban, a Hősök terén lévő piramisukkal.
    A mostani reklámjuk a tv-ben, avagy hogyan fejlődik a Hősök tere... (a piramis alá építettek egy épületet):

    http://kepfeltoltes.hu/111114/telenor_www.kepfeltoltes.hu_.png

    Pirula, az Üzenet 2. részébe...

    VálaszTörlés
  11. killuminati
    Amikor először írtál utánanéztem, hogy vajon mit kereshet ott az a piramis. Röviden:
    2004-ben Baán László lett a Szépművészeti Múzeum új főigazgatója. Nevezetessé, világszínvonalúvá szeretné tenni a múzeumot. A Hősök tere alatt szeretne hightech kiállítótermeket, éttermeket, stb. létrehozni, a bejárata pedig valami merész építészeti megoldás lehetne, például egy üvegpiramis.
    Baán László október 1. óta az új nemzeti közgyűjteményi épületegyüttes koncepciójáért felelős kormánybiztos, a miniszterelnök irányítása alatt. Tagja a világ legjelentősebb kiállítóhelyeinek vezetőit tömörítő BIZOT csoportnak.
    Baán úr másik nagy ötlete a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria összevonása. Ha jól tudom még tárgyalnak, de valószínűleg meg fog történni.
    A Magyar Nemzeti Galéria 1994. óta együttműködik a Telenorral.

    Szorgosan építik az új világukat. Vidéki városkák utcáin utánfutós robogókkal reklámozzák, hogy már ott is elérhető a Hipernet. Múltkor Dombóváron repesztettek. :D

    VálaszTörlés
  12. pirula, de lenne egy nagy kérdésem, de ezt nem itt szeretném feltenni. lehet neked levelet küldeni? esetleg valahol chatelni?

    VálaszTörlés
  13. Nigel Farage aki néhány más EU-s képviselővel együtt képes a lényegről is beszélni, ő az akit még soha nem szinkronizáltak le , hogy a hírekben a nép is hallhassa: pl. amikor azt mondja rumpuy-nak, köszsönöm magának, maga lehetne az Euroszkeptikusoknak a pinup-boy! (hahaha)
    Nézzék meg ezeket a fejeket! barroso, mint aki szellemet látott, a kétségbeesett pofákat, akik felismerték, hogy vége az "álmuknak", de az utolsó pillanatig azok ügyködnek, hogy a valódi demokráciának még a nyomait is eltávolítsák az EU-ból, stb...
    http://www.youtube.com/watch?v=2gm9q8uabTs

    Barroso, maga nem volt megválasztva, ezért nem lehet legitim, (titkos választáson választott meg ez a(z EU) parlament, mondja barroso:
    http://www.youtube.com/watch?v=kgDWkVPLBns

    Inkább leszek egy pária az EU-ban, mintsem majd az unokáim előtt kelljen szégyenkeznem, mert eladósítottam őket....
    Ez a parlament, mintha egy gumiszobában lenne, ahol ki a leghülyébb versenye zajlik, ki tudja legjobban elszórni az adófizetők pénzét? És akkor maguk még több hatalomért sírnak?
    http://www.youtube.com/watch?v=AKKyN6a3HX8

    Politikai pigmeus, akiről még soha nem hallott senki, van rumpuy, aki nagyobb fizetést kap , mint obama, de az EU legjellemzőbb személye BARONESS Kathy Aston, akinek soha életében nem volt rendes állása, soha életében nem volt megválasztva semmilyen pozícióra, tökéletes EU jelölt, bármilyen pozícióba, senki nem tudja, hogy ő kicsoda, még a rumpuy is valami Asdown-ról beszélt!!! Még annyira sem ismert mint maga rumpuy (az EU "miniszterelnöke") ami azért nem semmi! A Baroness-nek nem találhatók meg semmilyen önéletrajzai, referenciái, deviszont jól házasodott, NAGYON JÓL HÁZASODOTT, kapcsolataival a Lordok Házába is sikerült bejutnia, ahol egyetlen munkája volt: a LISSZABONI szerződés áterőszakolása a Lordok Házán, és hogy azután fapovával hazudjon! Anglia szégyene! Ő, aki a nukleáris leszerelési bizottságban (CMD) kommunistákkal is összeszűrte a levet, és a kapott pénzzel sem tudott elszámolni? Ő, az aki aki az EU külpolitikájáért felel, aki kommunistákkal működött együtt? Ő is egy politikai pigmeus, aki elárulta a hazáját (angliát) és a demokráciát, és miattuk egy rakás olyan törvény fog életbe lépni, amit a LISSZABONI SZERZŐDÉS tesz lehetővé, ezekután Anglia nem biztos, hogy az EU tagja akar maradni!
    http://www.youtube.com/watch?v=WRfuFIz4szs

    Mr. Orbán, jó látni, hogy a belga 6 hónapos EU vezetés után végre egy igazi ország MEGVÁLASZTOTT vezetője viszi tovább a következő 6hónapot!
    Örülök, hogy maga is egy veszélyes ideológiának találja a kommunizmust, ...a szovjetuniót...
    Nézze meg Mr. Orbán, hogy kik azok akik főnökösködni akarnak maguk felett, akik meg akarják mondani, hogyan vezesse az országot, akik egy EUrópai SZOVJETUNIÓT akarnak az EU-ból...
    http://www.youtube.com/watch?v=RoBG5DdIca4

    Kicsoda maga? (van rumpuy), olyan karizmája van, mint egy kidobott szőnyegnek, úgy náz ki, mint egy pénztáros egy kisebb bankfiókban, KICSODA MAGA? Én még soha nem hallottam magáról, egész európában senki nem hallott még magáról! Ki választotta meg magát? Bizonyára maga kompetens és veszélyes, a szándéka, hogy a néma gyilkosa lesz az európai demokráciáknak és az európai nemzetállamoknak!
    Fogalma nincs a NEMZETÁLLAMOKRÓL, lehet azért, mert BELGIUMBÓL jött, ami nem is igazi ország! Az angol polgárok többségének a nevében kijelenthetem: NEM ISMERJÜK MAGÁT, NEM AKARJUK MAGÁT (látni) , legjobb lenne minél hamarabb nyugdíjba küldeni!
    http://www.youtube.com/watch?v=bypLwI5AQvY

    Sajnálatos, hogy ezekről itthon egy qurvaszót nem lehet magyarul látni, de túl sok hasonló felszólalást sem látok a magyar képviselőktől sem(lagalább a jobbikosoktól).
    Igazi ellenségeink azonban, azok a "magyarok" akik ellenünk vetik be a befolyásukat, pl. soros, aki rettenetesen gyűlöli Magyarországot:
    http://www.utolag.com/BaratiLevelZsidoGyurinak.htm

    VálaszTörlés
  14. A legjobbat lehagytam:
    http://www.youtube.com/watch?v=YWSYMpuCFaQ

    Mr. Barroso azt mondja, a csapatom nem elég jó!
    Vizsgáluk meg a személyeket: franciaországból Mr. Jack Barrow... ...aki felfüggesztett börtönt kapott, és 2 évre eltiltották a közügyektől.
    Magyarországról Lazló Kovac, (hahahaha kovács "rokkó" lászló) egy volt kommunista apparátcsik, aki az adózást "szakérti" a nyugati értékek tagadója, kádár a diktátor barátja,.....
    Észtországból, Mr. Kelos, aki 20évig szovjetpárti apparátcsik volt, miután megízlelte a kapitalizmust, de őt csalásért és hamis információk terjesztéséért kitették (a bizottságból) de most ő lesz a CSALÁSELLENES bizottság vezetője! Ez most komoly? Mert viccnek durva!
    Angliából Mr. Peter Mendelson, aki a kereskedelemért felel, őt már kétszer eltávolították az angol kormányból, de ő még a jobbik eset.
    hollandiából (érthetetlen név) akit már többször kaptak hazugságon az EU parlamentben!

    Tegyük fel magunknak a kérdést!
    vennénk ezektől az emberektől HASZNÁLT AUTÓT? A válasz csak NEM lehet!
    Ez a bizottság fogja felügyelni a szabályok betartását...???? Akik semminek és senkinek nem tartoznak felelősséggel? Akik a Lisszaboni szerződést már elfogadása előtt elkezdték implementálni???

    VálaszTörlés
  15. http://www.youtube.com/watch?v=iujC2FKhAbw&feature=share
    Nézzétek meg ezt! A lány szörnyű, de a férfi bátor, hogy ezeket így kimondja. Szerintem szkeptikusoknak is terjeszthető, hátha...

    VálaszTörlés
  16. Ehhez a világvége hangulathoz pont illik:)
    http://www.magyarhirlap.hu/velemeny/aranyember.html

    VálaszTörlés